Gingerbread peer

Voor 1 persoon

Ingrediënten

40g                   glutenvrije havermout
200 ml              plantaardige melk
1 stuks              banaan
1 cm                 verse gember
1 tl                    kaneel gemalen
1/2 tl                 nootmuskaat gemalen
1/2 tl                 kruidnagel gemalen
1 handje            walnoten, gebroken
1 stuks              peer, in stukjes

Bereiding

  1. Verwarm de melk met de havermout in een steelpannetje op middelhoog vuur.
  2. Blend de banaan samen met het stukje gember, gemalen kaneel, nootmuskaat en kruidnagel tot moes.
  3. Voeg het banaanmengsel toe aan de havermout en laat het een paar minuten doorkoken.
  4. Blijf ondertussen goed roeren, zodat het niet aankoekt.
  5. Voeg in de laatste minuut de walnoten toe
  6. Schep in een kom en garneer met de stukjes peer. Als je het lekker vind, roer de peer alvast door de havermout tegelijk met de walnoten.